Novi izazovi

Nedavno sam surfala internerom i naišla na jednu zanimljivost. Tema o kojoj je bila riječ nije nešto čime se inače bavim, ali zaintrigiralo me jer sam se prepoznala u opisu. Naime, u astrologiji postoji pojava pod nazivom Saturnov povratak. Saturnu je potrebno otprilike 29  godina da se vrati na početni položaj u kojem je bio u vašem natalnom horoskopu. Drugim riječima, potrebno mu je 29 godina da se vrati na isto mjesto na kojem je bio u trenutku vašeg rođenja. Kada se to dogodi, počinjete osjećati određene promjene. U tom periodu života osjećate izraziti otpor spram svim stvarima, situacijama i ljudima koje vam ne donose dobro i koje su za vas negativne. Teško se nosite sa svime što nije prirodno i zdravo za vas. Na primjer, ako radite posao koji ne volite, osjećate još veći otpor prema njemu. Svjesniji ste sebe i svoje vrijednosti i jako vam je teško prihvatiti nešto što je protiv vaše prirode. Sve što vam je do sada bilo teško, postati će još teže.

Drugim riječima, Saturn vas tjera na promjenu, na kreiranje boljeg i ispunjenijeg života. Taj period, nažalost može biti i izrazito težak za neke koji se na primjer, bore s ovisnošću pa mogu otići još gorim putem. No, sada se fokusiramo samo na pozitivne učinke. Neki mogu osjećati utjecaj Saturnovog povratka već s 27 godina, a neki čak i ranije.

Vjerovali u astrologiju ili ne, cijeli koncept iza tog ima smisla. Spomenuti period života je vrijeme kada smo mentalno zaista zakoračili u odrasli svijet. Moramo se nositi s novim izazovima, naučiti mnoge lekcije i ako radimo na sebi postajemo mnogo svijesniji svog javstva i svoje svrhe. Sve je to pomalo zbunjujuće i stresno, ali je prijelazno razdoblje koje vodi prema nečemu predivnom. Rad na sebi zahtjeva mnogo truda i habrosti, ali sve se to na kraju isplati. Time se pretvarate u mentalno i emocionalno snažnu, odgovornu i sretnu osobu.

Ja sam na pragu 27. godine i zaista osjećam više no ikada otpor prema onome što mi nije prirodno. Teže mi se nositi s ljudima koji imaju negativan utjecaj na mene i zato sam odgurala sve negativne prijatelje u svom životu. Zaista sam se okružila pozitivnim ljudima, punima potpore koji razmišljaju poput mene. No, trenutna situacija je nešto prema čemu osjećam otpor. I to s razlogom. To je nešto što me muči već neko vrijeme, ali do sada nisam imala snage i uvjerenja u sebe da mogu to riješiti, No, vrijeme je za veliku promjenu. Zaista veliku. S tom promjenom ubijam ne dvije, već deset muha odjednom. Radujem se novim pustolovinama i izazovima i vjerujem da će mi dvadeset sedma biti izazovna, posebice mentalno jer sam još na putu mentalnog i duhovnog razvoja, trudim se  ispraviti sve negativnosti koje su mi odrastajuću usađene, postajem sve svjesnija svoje snage i vrijednosti. Ne dopuštam drugima da prelaze moje granice. Rad na sebi nikada ne prestaje, ali postoje razdoblja kada je intenzivan rad na sebi izrazito potreban. To razdoblje za mene traje već nekoliko godina.

Ako osjećate nešto od gore navedenog, ne brinite, niste sami, u istoj smo zbrci. Svaki period sa sobom donosi nešto novo što nas može naučiti, treba samo otvoriti oči i načuliti uši.

Pozdrav,

Martina

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: